A foglalkozás/képzés/tréning megnevezése: Roma gasztronómiai foglalkozás

Dátum: 2018.09.29 10:00

Foglalkozásvezető neve: Érdekvédelem a Baranyai Romákért  – Petrovics Mihályné

Helyszín: Alsószentmárton, Táncsics Mihály utca 20/c (volt iskola)

Foglalkozás rövid leírás:

Cigánypecsenye

A cigánypecsenye szinte a legtöbb magyarosnak mondott étteremben elérhető, és ennek köszönhetően rengeteg ember egyik kedvenc étele, amit nem biztos, hogy idáig otthon is elkészítettek. Pedig a valóság az, hogy nagyon egyszerű ételről van szó, amit bárki el tud készíteni, és a siker garantált!

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.
  2. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.
  3. A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
  4. A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
  5. A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
  6. Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük.

A receptkönyvünkbe ez az étel is bele fog kerülni.